pondělí 27. března 2017

Antikoncepce a vaginální léčba menopauzy

Ústní antikoncepční tablety




Ústní antikoncepční pilulky jsou další formou hormonální terapie často jsou předepisovány ženám v perimenopauze a jsou určeny k léčbě nepravidelného vaginálního krvácení.

Před zahájením léčby musí lékař vyloučit jiné příčiny nestabilního vaginálního krvácení. Ženy v menopauze, mají sklon ke značnému krvácení, pokud jsou podávány estrogeny. Z tohoto důvodu, se často podává perorální antikoncepce ženám v menopauze na regulaci menstruace, zmírnění návalů horka, stejně jako se poskytuje antikoncepce. Seznam kontraindikací při užívání perorální antikoncepce u žen v  menopauze je stejný jako u premenopauzálních žen.

Lokální (vaginální) hormony a nehormonální léčba

Lokální hormonální léčba (to znamená aplikovat léky přímo do pochvy) se používá při příznacích vaginálního nedostatku estrogenu. Lokální léčba zahrnuje vaginální kroužek (estrogen Estring), vaginální estrogenní krém nebo vaginální estrogenní tablety. Lokální a ústní estrogenové léčby jsou za tímto účelem často kombinovány.

Vaginální zvlhčující činidla, jako jsou krémy nebo pleťové vody (například, vaginální hydratační KY Silk-E nebo vaginální hydratační KY Liquibeads), jakož i používání maziv při pohlavním styku, jsou nehormonální možnosti předcházení nepříjemné vaginální suchosti.

Uplatnění Betadine lokálně na vnější vaginální oblasti a namáčení do sedací koupele nebo namáčení ve vaně s teplou vodou může být užitečné pro zmírnění příznaků pálení a vaginální bolesti po pohlavním styku.



 Vegal Pharma


 Priroda ženám

Čerpáno z MedicineNet.com.

Žádné komentáře:

Okomentovat