pátek 15. září 2017

Imunitní systém

Imunita


Imunita v imunologii označuje schopnost organismu bránit se proti antigenům pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí z pohledu organismu vnitřního. V praxi se antigeny myslí zejména buňky patogenních organizmů, viry či třeba nádorové buňky. Imunita spouští imunitní odpověď vůči těmto a dalším vyjmenovaným strukturám a vyznačuje se jí nejen člověk, ale do jisté míry i ostatní živočichové či rostliny, ale u živočichů je nejrozvinutější a řídí ji tzv. imunitní systém.

V podzimním období mnoho z nás trpí častým nachlazením, rýmou, chřipkami nebo problémy s dýchacími cestami. V třesknutých mrazech stačí jen vystoupit z vyhřátého automobilu a nachlazení je na světě. Organizmu stačí velmi málo, aby byl vůči škodlivým vlivům odolnější. 


Co vám pomůže?


Zdravý pohyb, sauna a masáže, které podporují přirozeně imunitní systém.

Péče o duševní hygienu: „Každá psychická zátěž totiž oslabuje imunitu, takže dbejte na pravidelnou relaxaci a přetížení v práci kompenzujte cíleným odpočinkem.“

Pokud už ve vašem okolí řádí chřipky, dejte si do aromalampy eukalyptus či borovici, které ničí bakterie i viry.

„Důležitá je i dostatečná hydratace. Každý den byste měli i teď v zimě vypít alespoň dva litry tekutin, nikoli však chlazených.“

„Pokud potíže nepřestanou, nezanedbávejte to a vyhledejte lékařskou pomoc. Může se jednat o vážnější onemocnění," varuje lékařka.

Přírodní produkty




Pro podzimní období, kdy naše děti a nás samotné přepadají nemoci a náš organizmus je třeba připravit na zimu ať je odolnější, jsme přichystali speciální a limitované balení preparátu Immun44. Zdarma sady s figurkami Playmobil ke špičkovým sirupům pro imunitu vašich dětí.





Imunitní systém lidského těla je komplexní systém, který je spojen se všemi regulačními tělesnými funkcemi. Představuje typ biologického systému dohledu a obrany, který náš organismus chrání před zatěžujícími cizími organismy a odpadními látkami metabolismu. Aby mohl plnit rozličné signalizační a obranné reakce, musejí být funkce našeho imunitního systému na všech úrovních přesně a flexibilně vzájemně sladěné.

Přednosti preparátu:

- vyvinut speciálně pro potřeby imunitního systému

- stimuluje syntézu protilátek v těle

- obsahuje antioxidanty, které neutralizují radikály

- lídr v segmentu v Rakousku

- obsahuje Plantovir® = výtažek z Cistus incanus (Skalní růže) - komplexní směs tzv. polyfenolů – sloužících k zásobování imunitního systému

- obsahuje PHYTO-PANMOL® = biologicky aktivní vitamíny z přírodních zdrojů

- pro celou rodinu = od dětí až ke starším

- pro všeobecné zásobování imunitního systému a k zásobování imunitního systému při imunologickém stresu

- efektivní, komplexní, bioaktivní složení (není žádný srovnatelný výrobek na trhu)

- studie: snižuje závažnost a délku trvání infekcí (méně infekcí chřipky, méně dní nemoci)

- pomáhá tělu dobít a udržet "imunitní baterií"

Sirup



Doporučené dávkování: 

K obecnému zásobování imunitního systému:

1 x denně 1/2 odměrky (= cca 10 ml)

K zásobování imunitního systému při imunologické zátěži:

1 x denně 1 odměrku (= cca 20 ml)

Upozornění: 

- Děti ve věku 4–7 let – poloviční dávkování

- Děti ve věku od 3 let obecně maximálně 5 ml denně



Kapsle



Doporučené dávkování: 

K obecnému zásobování imunitního systému: 

2 kapsle denně (ráno a večer)

K zásobování imunitního systému při imunologické zátěži:

3 kapsle denně (ráno, v poledne a večer)





sirup a kapsle






Čerpáno z http://vegall.cz

8 komentářů:

  1. Já dávám také přednost přírodním produktům, ty jsou nejúčinnější a hlavně bezpečné :-) . Proto si nekupuju žádné drahé prášky a doplňky stravy v lékárně, které stejně ani nefungují, ale kupuju si už jen sirup z Aloe Vera , který se mi na posílení imunity osvědčil nejvíc :-) .

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si myslím, že dobré tipy. Měla bych ale takový dotaz. Znáte takovou tu medicínskou houbu reishi? Nedávno jsem si o tom právě četla a prý to je taky velice dobré na posílení imunity. Nemá s tím někdo z vás náhodou osobní zkušenost? Právě přemýšlím nad tím, jestli to nevyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Už zase pomalu začíná to období všemožných viróz atd, takže si myslím, že toto je teď hodně aktuální téma. Jestli se můžu podělit o svoji zkušenost, tak mně vždycky s posilováním imunity pomohla echinacea . To je podle mého názoru takový malý zázrak. Dá se sehnat ve více formách, já ji například mám v podobě takové tinktury.

    OdpovědětVymazat
  6. No, jak teď pomalu začíná zima, tak se taky o imunitu začínám zajímat čím dál víc. Je ale pravda, že žádné speciální přípravky na posílení imunity neberu. Jím více ovoce a zeleniny a mimo to se snažím doplňovat i různé vitamíny. Osobně si myslím, že toto bohatě stačí. Docela dobré je i otužování, s tím jsem teď taky začala. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, snad nevadí že se podělím ale taky jsem teď před zimou sháněla nějaké doplňky stravy na imunitu a narazila jsem na tuto stránku - https://www.biooo.cz/bio-zdravi/ Mají tam toho fakt spoustu a všechno přírodní, což je určitě plus. Jestli tedy něco podobného také sháníte, určitě bych doporučila mrknout. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Abych si zlepšil imunitu, tak hodně chodím do přírody. Ono pravidelné procházky udělají fakt hodně. Jen to chce té přírodě něco vracet. Nejsem žádný lesní člověk nebo tak, ale na druhou stranu věci jako akumulace dešťové vody na zahradě a tak beru jako samozřejmost a počítal jsem s nimi, už když jsme stavěli. Prostě vracím přírodě to, co si z ní beru.

    OdpovědětVymazat